Levy 2019

Päivitys 10.1.2020
”Kaikenmoisia tansseja” on valittu vuoden kansanmusiikkilevyksi! Lue juttu Hesarista!

 

Suomen suurimmalta pelimanniorkesterilta odotettu ensilevy – ja vieläpä tuplana!

Suomen suurin pelimanniorkesteri Orivesi All Stars eli OAS julkaisee ensimmäisen levynsä ”Kaikenmoisia tansseja” tammikuussa 2019. Reilusti yli sadan pelimannin voimin tehty mahtipontinen levy on tietenkin – kerran kun hommaan ryhdyttiin – tuplalevy! Levyn mukana tulee vihkonen, jossa kerrotaan mukavalla otteella kappaleiden taustoista. Levyä saa mm. Suomen Kansanmusiikkiliiton verkkokaupasta sekä yhtyeen jäseniltä.

YLE:n kanssa yhteistyönä tehty tallenne julkistetaan kansanmusiikkiväen talven ykköstapahtumassa, Folklandia-risteilyllä perjantaina 11.1.2019. Toinen levynjulkistuskonsertti järjestetään Oulussa, Tulinbergin salissa 16.3.2019, jolloin Oulussa järjestetään Samuelin Poloneesi, Suomen Kansanmusiikkiliiton vuotuinen suuri pelimannimusiikin juhla.

Kuva: Veli-Jussi Lietsala

Tuplalevyltä löytyy yhteensä 41 raitaa, joista osa koostuu useamman kappaleen sikermistä. Nimensä mukaisesti levy sisältää tanssittavaa musiikkia, mutta siltä löytyy kuunneltavaa myös hiljentymisen hetkiin. Albumilta löytyy laaja kirjo mukaansatempaavia niin suomalaisia, ruotsalaisia, ranskalaisia, italialaisia kuin amerikkalaisiakin perinnemusiikkikappaleita modernein sovituksin. Uusia sävellyksiä on myös mukana useampia. Sovitukset ovat pääosin Antti Järvelän käsialaa.

Levyllä soittaa ja laulaa 112 pelimannia ja soitinvalikoima on laaja pyykkilaudasta kirkkourkuihin. Äänitykset tehtiin pääosin Oulun Musiikkikeskuksen Tulindbergin salissa heinäkuussa 2018. Kirkkourut äänitettiin Oulun Pyhän Tuomaan kirkossa.

Yhtyeessä mandoliinia soittava Jaakko Heinimäki kuvaa yhtyettä ja levyä näin (ote levynkannesta): ”Orivesi All Stars koostuu enimmäkseen harrastajista. Siksi tämä rytke on niin perin juurin harrasta. Kaikki saavat tulla ja soittaa. Tosissaan vedetään, vaikka ei vakavasti. Tätä musiikkia soitetaan enimmäkseen nahka kananlihalla ja aina sielu loimuten. Me emme ainoastaan soita yhdessä vaan me soimme yhdessä, ja se on kuulkaa mystillinen asia”.

Orivesi All Stars levytysrupeaman jälkeen kesällä 2018. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

Tarkemmat kuvat ladattavissa täältä

Mikä OAS?

Orivesi All Stars eli OAS on periaatteessa kenelle tahansa soittamisen perustaidot omaavalle avoin pelimannikollektiivi, joka on perustettu musiikillisen ilon löytämisen, oppimisen, kokemisen ja jakamisen edistämiseksi. Jäsenten ikähaitari on noin 8-85 vuotta ja soittajia on käytännössä koko maasta. Lisäksi mukana toiminnassa on pelimanneja mm. Saksasta, USA:sta ja jopa Australiasta. Yhtye on perustettu perinteisillä Oriveden kansanmusiikkikursseilla vuonna 2011. Vetäjinä toimivat Antti Järvelä ja Reetta Kuisma.

Kaikki Orivesi All Starsin toimintaan liittyvä informaatio on löydettävissä kollektiivin kotisivuilta www.orivesiallstars.fi. Sivustolta löytyy mm. tietoa OAS:in taustoista, kursseista ja keikoista, mutta kuitenkin se huomattavin kotisivujen sisältö on kaikkien saavutettavissa oleva valtaisa määrä orkesterin toimintaa varten koottua nuottimateriaalia, opetusvideoita ja -äänityksiä sekä harjoitustallenteita.

Lisätietoa yhtyeestä:
www.orivesiallstars.fi
www.facebook.com/orivesiallstars

Levyä voi tilata seuraavista osoitteista:
www.kansanmusiikkiliitto.fi
www.levykauppax.fi
www.digelius.com
Musiikki-Kullas, Oulu (Asemakatu 13)

Lisätietoja:
Orivesi All Starsin vetäjä Antti Järvelä, puh. 040 5383935
OAS ry:n puheenjohtaja Mari Appelgren, Orivesi All Stars ry, puh. 050 4800140